Єврокомісія перевірить порушення "Газпромом" правил транзиту

П'ятниця, 2 вересня 2016, 15:48

Європейська комісія готова всебічно проаналізувати факти зниження російськими постачальниками тиску газу, що йде з Росії у напрямку Європи по українській трубі.

Про це сказав віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає УНІАН.

"Свого часу Україна зверталася до Єврокомісії з проханням направити моніторингову місію для оцінки ситуації. Місія була в Україні і зібрала інформацію, щоб встановити проблеми", - заявив він.

"Відповідно до домовленостей, наступним кроком буде звернення до російської сторони і оцінка ситуації з їх території входження (в газотранспортну систему - Ред.)", - сказав Шефчович.

Реклама:

Раніше державна компанія "Укртрансгаз" заявила, що російський газовий монополіст компанія "Газпром" кілька тижнів постачає газ для транзиту до ЄС з недотриманням контрактного тиску на кордоні з Україною.

Зокрема, за даними "Укртрансгазу", добовий режим транспортування газу для європейських споживачів становить 187 млн кубів, при цьому тиск на прикордонних ГВС Суджа і Писарівка (обидві розміщені на території РФ), якими транзитний газ надходить в українську газотранспортну систему, нижчий за контрактні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!