НАБУ оголосило в розшук екс-гендиректора "Запоріжжяобленерго"

П'ятниця, 2 вересня 2016, 09:24

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього виконуючого обов'язки генерального директора енергопостачальної компанії "Запорожьеобоенерго" Ігоря Корніленкова.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ, передають Українські Новини.

За даними відомства, його підозрюють в злочині, передбаченому ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби).

Корніленков займав посаду в.о. гендиректора "Запоріжжяобленерго" з квітня 2015 до травня 2016 року.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Антикорупційне бюро оголосило в розшук екс-депутата Ради Крючкова у справі проти холдингової компанії "Енергомережа".

Господарський суд Києва задовольнив всі 5 позовних заяв НАБУ на загальну суму понад 346,2 млн гривень в рамках кримінального провадження про визнання недійсними договорів між "Запоріжжяобленерго" та "Енергомережею" щодо вимоги боргу за електроенергію, спожиту великими промисловими підприємствами Запорізької області.

60,25% акцій ВАТ "Запоріжжяобленерго" належить державі в особі ФДМ, 16,52% і 12,31% - кіпрським компаніям Lex Perfecta Limited і Bikontia Enterprises Limited відповідно.

У березні 2016 року суди арештували рахунки компанії "Енергомережа", головою правління якої є Дмитро Крючков.

Учасники ринку неофіційно пов’язують його з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: