У бюджет заклали ціну газу близько 245 доларів за тисячу кубів - Насалик

Понеділок, 19 вересня 2016, 15:21

Міністерство економічного розвитку і торгівлі заклало середню ціну газу в проект державного бюджету України на рівні 6,686 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик журналістам в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Проект держбюджету-2017, внесений урядом у Верховну Раду 15 вересня, побудований на прогнозі середньорічного курсу гривні до долара 27,2 гривні за долар, що виводить на середню ціну газу в 245,8 долара за тисячу кубометрів.

"МЕРТ сформулювало ціну на газ для бюджету на рівні 6686 грн за 1 тисячу кубометрів... Уже три тижні минуло з того моменту, як я офіційно відправив лист, щоб "Нафтогаз" надав ціну, по якій закуповує газ. Але за ці три тижні я так і не отримав відповіді. Я вже підіймав на Кабміні питання. Це приватна компанія або державна?", - сказав міністр.

Реклама:

Наслик додав, що у зв'язку з відсутністю інформації від НАК він не може сказати, якою буде ціна імпорту в наступному році.

Як повідомлялося, запаси газу в українських підземних сховищах газу з 10 вересня по 17 вересня зросли на 3,4%, або на 444 млн кубометрів, - до 13,556 млрд кубометрів з 13,112 млрд кубометрів .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: