"Укртрансгаз" перед передачею в управління МЕРТ оголосив тендери на 4 мільярди

Субота, 17 вересня 2016, 15:21

Структурні підрозділи "Укртрансгазу" призначили на листопад три великі тендери на реконструкцію компресорних станцій на очікувану суму 4,12 млрд гривень.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", передають "Наші гроші".

УМГ "Прикарпаттрансгаз" призначило на 15 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції "Ананьїв" газопроводу "Ананьїв-Тираспіль-Ізмаїл" очікуваною вартістю 1,41 млрд грн. Оголошення було опубліковано 5 вересня.

УМГ "Черкаситрансгаз" призначило на 18 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції "Задніпровська" очікуваною вартістю 1,35 млрд гривень. Оголошення опубліковано 13 вересня.

Реклама:

Також "Черкаситрансгаз" призначило на 22 листопада аукціон по реконструкції компресорної станції "Південнобузька" вартістю 1,36 млрд гривень. Це оголошення оприлюднене 14 листопада.

У тендерній документації по реконструкції "Південнобузької" вказано, що учасники тендерів мають надавати електронні банківські гарантії, а банком бенефіціара вказано "Діамантбанк" Давида Жванії.

У якості забезпечення виконання договору про закупівлю переможцем торгів має бути внесено заставу на рахунок замовника у державному "Укргазбанку" у розмірі 0,1% від вартості договору.

Також повідомляється, що підрядник отримає аванс у розмірі 40% від вартості основного обладнання, що постачається на реконструйовані станції.

Єдиним виробником обладнання для повної реконструкції газових компресорних станцій в Україні є Сумське науково-виробниче об’єднання, контрольоване групою Костянтина Григоришина.

Як повідомлялося, МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом", тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу".

Наказ Кубіва передбачає, що частину кроків по переводу "Укртрансгазу" у президентську вертикаль має виконати нинішній керівник компанії Ігор Прокопів, який раніше очолював Івано-Франківську міську організацію партії "Фронт змін" Яценюка.

В залежності від швидкості реалізації наказу Кубіва буде визначатись чий менеджмент в "Укртрансгазі" буде визначати переможців вищезгаданих тендерів і проводити передплату по контрактам.

13 вересня Кубів також видав наказ про виведення закупівель "Укртрансгаз" з-під контролю "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: