"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-радник Богатирьової подав до суду на активістів

Четвер, 15 вересня 2016, 19:25

Колишній радник екс-міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової і "за сумісництвом" член 12 робочих груп при МОЗ Дмитро Підтуркін подав в суд на команди БФ "Пацієнти України" та "Центру протидії корупції".

Про це йдеться в релізі компаній.

Як зазначається, приводом для позову стала стаття Ольги Стефанишиної на "Економічній правді" "Як фармацевтичні ділки дискредитують міжнародні організації, що закуповують ліки", в якій зазначено, що "Дмитро Підтуркін був медекспертом та радником Богатирьової із закупівель у 2011-2013 рр".

Він заперечує, що працював із Раїсою Богатирьовою і переконує, що виконував лише формальну роль радника, йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами Підтуркіна, заяви активістів призвели до "втрати близьких та друзів, з якими був знайомий багато років", "сильних хвилювань" та принесли "душевні страждання".

"Це нонсенс, коли команда Богатирьової, яка зараз в міжнародному розшуку за розкрадання державного майна, замість того, щоб сидіти на лаві підсудних, подає в суд на активістів, які роками борються проти корупції в Міністерстві охорони здоров’я", - стверджує член правління "Центру протидії корупції" Устінова Олександра.

 

За її словами, на них подав в суд Підтуркін, який працював в одній команді з заступником Богатирьової та керівником її тендерного комітету – Романом Богачовим, фігурантом кількох кримінальних справ за розкрадання державного майна.

"Цей суд – не що інше, як розправа з пацієнтами та активістами, які відстоюють міжнародні закупівлі ліків. Саме за часів Богатирьової на тендерах МОЗ відмивалося до 40% коштів. Тепер за ці кошти пацієнти отримують додаткові ліки. Проте "свідки Богатирьової" - люди, які працювали з нею в МОЗі, хочуть вернутися, щоб відкотити цю реформу назад. Майже рік проти нас велася брудна інформаційна кампанія "зради", а коли ці методи не подіяли, ці люди вирішили нас засудити", – зазначає виконавчий директор БФ "Пацієнти України" Ольга Стефанишина.

Активісти сподіваються на об’єктивне рішення суду, яке покаже, що позов – це переслідування активістів через їхню боротьбу із корупційними схемами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: