"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР закликає Раду прийняти закон про НКРЕ

Середа, 14 вересня 2016, 17:20

Європейський банк реконструкції та розвитку закликає Верховну Раду прийняти закон про Національну комісію держрегулювання енергетики та комунальних послуг.

Про це сказано в заяві ЄБРР.

"Закон України про регулятор енергетики, що довго розглядається Верховною Радою, украй важливий для сектора енергетики і комунальних послуг, а також для приватизації компаній енергетичної галузі, тому прийняти його потрібно було вже давно", - сказано в заяві ЄБРР.

На думку банку, недавнє неприйняття цього законопроекту Радою підриває реформи, довіру інвесторів і вплине на загальну енергетичну незалежність України.

Реклама:

Без цього закону здатність Європейського банку реконструкції та розвитку повною мірою реалізувати проекти в секторі енергетики і комунального господарства, настільки необхідні країні, як і раніше буде обмежена.

Як повідомлялося, раніше віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович зазначає необхідність прийняття Радою законопроектів про НКРЕКП і про ринок електроенергії для того, щоб Єврокомісія надала черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!