Банк Англії ввів в обіг першу пластикову банкноту

Вівторок, 13 вересня 2016, 20:08

Банк Англії оголосив про вихід в обіг першої пластикової банкноти номіналом 5 фунтів стерлінгів, на зворотному боці якої зображено портрет колишнього прем'єр-міністра Великобританії Уїнстона Черчилля.

Про це йдеться в повідомленні Банку Англії, передає РБКfinclub.

"Ми надрукували 440 млн нових "п'ятірок", з сьогоднішнього дня вони надійдуть у великій кількості до банкоматів та відділеннь банків по всьому Сполученому королівству. Ви зустрінетеся з новою банкнотою в найближчі дні або тижні", - йдеться в повідомленні банку.

 

Перевагами нової банкноти з тонкого гнучкого пластику названі її підвищена міцність (за розрахунками експертів, пластикова "п'ятірка" зможе перебувати в обігу як мінімум в 2,5 рази довше паперової) і складність підробки.

Реклама:

Паперові банкноти номіналом 5 фунтів стерлінгів будуть прийматися до всіх платежів до 5 травня 2017 року, після чого їх виведуть з обігу і обміняти можна буде тільки у відділеннях Банку Англії.

У наступному році Банк Англії планує випустити пластикову банкноту в 10 фунтів з зображенням письменниці Джейн Остін, а до 2020 року - пластикову банкноту в 20 фунтів з портретом живописця Вільяма Тернера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: