"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" заявив про загрозу діяльності компанії через відсутність кворуму

Вівторок, 13 вересня 2016, 19:30

Відсторонення Сергія Переломи від посади першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" створює значні ризики для підготовки до опалювального сезону та поточної роботи компанії через загрозу дієздатності правління.

Про це йдеться у повідомленні НАКу.

Як зазначається, в результаті цього рішення кількість членів правління "Нафтогазу" зменшиться до трьох осіб – мінімальної кількості, необхідної для кворуму.

На сьогодні правління "Нафтогазу" складається з чотирьох осіб: голова Андрій Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, заступник Сергій Коновець та Юрій Колбушкін.

Реклама:

Перелома відповідає, зокрема, за питання балансування газу, промислову безпеку, реалізацію газу та розрахунки з покупцями газу. Його відсутність суттєво ускладнює процес підготовки до опалювального сезону, йдеться в повідомленні.

"Призначення членів правління Нафтогазу знаходиться у компетенції Уряду. "Нафтогаз" неодноразово подавав на розгляд Кабінету міністрів пропозиції щодо затвердження додаткових членів правління компанії з числа менеджерів вищої ланки групи", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, на момент призначення нового менеджменту "Нафтогазу" у березні 2014 року до складу правління входило 14 осіб. З них з правління були усунені та більше не працюють в "Нафтогазі" усі, крім Юрія Колбушкіна.

У новому складі правління, призначеному у 2014 році, було п’ять осіб. Після смерті Олександра Тодійчука у березні 2015 року у складі правління "Нафтогазу" залишилось чотири особи.

Як відомо, в середині липня у справі про розтрату затримали голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!