"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд дозволив обшукати офіс компанії, близької до Мартиненка

Понеділок, 12 вересня 2016, 13:57

Солом'янський районний суд Києва дозволив провести обшук в австрійському офісі компанії-посередника Steuermann Investitions und Handelsgesellschaft GmbH (пов'язують з екс-депутатом Миколою Мартиненком) через яку здійснювалися закупівлі продукції державним Східним гірничо-збагачувальним комбінатом.

Про це йдеться в визначеннях суду від 22 серпня, пише liga.net.

Відповідно до текстів судових рішень, за зверненням Національного антикорупційного бюро правоохоронці Австрії планують провести обшук в офісі, де зареєстрована Steuermann Investitions (Goldschmiedgasse 4, 1010, Wien).

Саме приміщення належить ще одній австрійській компанії UNIQA Osterreich Versicherungen AG.

Реклама:

Обшук планується провести з метою вилучення речей і документів, які можуть бути використані у кримінальному провадженні, що стосується закупівлі держпідприємством Східний гірничо-збагачувальний комбінат продукції через австрійську компанію.

Суд також надав право доступу до ряду договорів, які стосуються даного кримінального провадження.

Йдеться про контракт між Steuermann Investitions і СхідГЗК від 28 січня 2014 (і шести додаткових угод до цього договору), а також про контракт між Steuermann Investitions і ТОВ Степногорський гірничо-хімічний комбінат (Казахстан) від 25 липня 2014 року, і договором, укладеним в лютому 2015 на закупівлю уранового концентрату.

Також дозволено перевірити контракти з компаніями-посередниками, на рахунки яких, згідно з текстом судового рішення, надходили гроші від Steuermann Investitions. Йдеться про британських компаніях Adtech Consulting Limited і Wargrave Trading LLP.

Крім того, будуть перевірені документи, які можуть бути використані для з'ясування бенефіціарів власників Steuermann Investitions, а також фактичних контролерів цієї компанії.

Згідно з судовими рішеннями, посадові особи ДП СхідГЗК закуповували продукцію (урановий концентрат) не у прямого виробника - Степногірськ гірничо-хімічного комбінату, а у австрійської Steuermann Investitions.

Внаслідок таких дій, як вважає НАБУ, державним підприємством переплачено близько 12 550 тис дол. за закуплений у 2014-2016 роках урановий концентрат.

Прибуток, що отримується Steuermann Investitions, перераховувалася в подальшому на користь двох компаній Adtech Consulting Limited і Wargrave Trading LLP.

Як повідомлялося, раніше в інтерв'ю "Українській правді" Давид Жванія розповідав, що компанія Steuermann є технічною компанією і входить в їх спільну з Мартиненком бізнес-групу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: