"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмінив ліквідацію "Укрінбанку"

Четвер, 1 вересня 2016, 20:41

Касаційна скарга Національного банку залишена без задоволення, а рішення судів першої та апеляційної інстанцій - без змін.

Про це повідомили FinClub в НБУ.

"Після отримання від Вищого адміністративного суду України постанови в повному обсязі Національним банком до суду буде подано заяву про роз'яснення порядку виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 квітня 2016 року порядку, визначеному статтею 170 Кодексу адміністративного судочинства", - повідомили в НБУ.

Подання заяви про роз'яснення судового рішення допускається, якщо воно ще не виконано або не закінчився строк, протягом якого судове рішення може бути подане для примусового виконання.

Реклама:

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав заяви в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України про вчинення кримінального правопорушення: за одну ніч приватний нотаріус перереєстрував "Укрінбанк" на колишнього власника - існує загроза виведення активів банку.

Як відомо, 24 грудня НБУ визнав банк неплатоспроможним, і ФГВФО ввів в банк тимчасову адміністрацію.

"Укрінбанк" заснований в 1989 році. Його найбільшим акціонером на 10 липня 2015 року був голова його наглядової ради Володимир Клименко (71,1514%).

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Укрінбанк займав 27-е місце (5,832 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні банків.

Крім того, 18 березня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва 16 березня визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Раніше "ЕП" писала, як Укрінбанк став неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: