У Росії порушили справу проти Apple

Понеділок, 8 серпня 2016, 17:45

Федеральна антимонопольна служба Росії порушила справу проти Apple за цінову змову при продажах iPhone.

Про це йдеться у повідомленні російського відомства.

Як зазначається, справа про захист конкуренції порушена стосовно групи осіб у складі ТОВ "Еппл Рус", Apple Holding B.V., Apple Sales Ireland, Apple Operations International, Apple Inc.

"Антимонопольне відомство вбачає ознаки координації ціноутворення на території РФ у реселерів Apple iPhone, що стало причиною встановлення однакових роздрібних цін на ці смартфони", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Згідно з повідомленням, підставою для проведення антимонопольного розслідування стало звернення громадянина з інформацією про встановлення однакових цін на моделі Apple iPhone 6s і iPhone 6s Plus, що з'явилися на російському ринку в жовтні 2015 року, шістнадцятьма основними посередниками: МТС, М. Відео, Білайн, Ельдорадо, Евросеть, OZON, Re: Store, Связной, Мегафон, Юлмарт, Media Markt, Сітілінк, Холодільнік.ру, DNS, ИОН (Ноу-Хау), Техносила.

"Розслідування показало, що з початку офіційних продажів смартфонів iPhone 6s і iPhone 6s Plus в Росії більшість реселерів встановили на них однакові ціни і утримували їх протягом певного часу. Крім цього, антимонопольним відомством було встановлено збіг цін реселерів і на інші моделі смартфонів Apple", - йдеться у повідомленні.

"ФАС Росії вважає, що такі збіги можуть бути результатом координації ціноутворення російських реселерів групою компаній Apple, яка привела до встановлення цін на російському ринку і прийняття так званих "рекомендованих" цін в якості обов'язкових", - наголосили у ФАС.

Раніше повідомлялося, що американська корпорація Apple представить нове покоління iPhone у вересні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: