"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Malaysia Airports може взяти участь в управлінні українськими аеропортами

Четвер, 4 серпня 2016, 20:15

Малайзійські компанії можуть взяти участь в управлінні аеропортами України.

Про це заявив прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Тун Разак за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенко на спільній прес-конференції в Путраджая в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Як уточнила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, мова йде про Malaysia Airports Holdings Berhad, яка також успішно керує другим за величиною аеропортом Стамбула Sabiha Gokcen.

"Йшлося про можливості залучення такого ефективного оператора в управління - або на умовах державного партнерства, або на умовах концесії - нашими найбільшими аеропортами в Україні. В першу чергу, йшлося про Борисполі", - сказала Ковалів.

Реклама:

Вона повідомила, що українська сторона запросила представників MAHB в Україні.

"Щоб обговорити, чи достатньо нам законодавства щоб це реалізувати, або необхідно буде міняти законодавство", - пояснила перший заступник голови МЕРТ.

Malaysia Airports управляє 5 міжнародними і 16 внутрішніми аеропортами в Малайзії, а також аеропортами Sabiha Gokcen в Стамбулі (з 2008 року) і Rajiv Gandhi в Хайдарабаді в Індії (з 2003 року).

Раніше була також оператором аеропорту Астана в Казахстані (2007-2009) і Indira Gandhi в Нью-Делі (2007-2015).

Акції компанії звертаються на біржі Малайзії з 1999 року.

Виручка Malaysia Airports в першому півріччі 2016 року зросла на 11,1% - до 2 млрд рінггіт (493,7 млн дол у поточному курсу), EBITDA - на 28,1%, до 870,2 млн рінггіт, а прибуток після оподаткування - в 2,3 рази, до 25,1 млн рінггіт.

Число пасажирів за цей період збільшилася на 4,2% - до 56,3 млн, в тому числі в зарубіжних аеропортах - на 12%, до 14,2 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!