Кабмін схвалив зниження стартової ціни ОПЗ

Середа, 31 серпня 2016, 13:59

Уряд схвалив запропоновані Фондом держмайна зміни до методики оцінки об'єктів, що підлягають приватизації, які дадуть змогу знизити стартову ціну Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це сказав прем'єр на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що ми маємо дати можливість ФДМ виставити за такою стартовою ціною, яка дасть змогу залучити якомога більше людей. А далі як уряд затверджуватимемо", - сказав прем'єр.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просив відкласти ухвалення рішення, оскільки у членів фракції "Народний фронт" є сумніви.

"У нас коаліційний уряд", - нагадав глава МВС.

Водночас Гройсман наполіг на ухваленні позитивного рішення, але доручив ФДМ провести публічну дискусію з фракціями та обґрунтувати нову початкову ціну.Як відомо, проведення нового конкурсу з продажу ОПЗ планується в кінці жовтня - початку листопада цього року.

Нагадаємо, конкурс з продажу ОПЗ (Одеського припортового заводу) не відбувся через відсутність заявок.

Реклама:

Як відомо, конкурс з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) був запланований на 18 липня.

Крім того, голова ФДМУ Ігор БІлоус пояснив, що в разі надходження мінімум двох заявок з підтвердженими заставами, одна з яких - від іноземної компанії, конкурс продовжиться, і після перевірки потенційних покупців вони зійдуться на аукціоні, який призначений на 11:00 26 липня.

У той же час якщо заявок не буде або вона буде тільки одна, комісія буде змушена оголосити повторний конкурс, який може пройти вже в жовтні цього року, зазначив Білоус.

Нагадаємо, ФДМ оголосив конкурс про продаж 99,567% акцій ОПЗ 13 червня з початковою ціною 13,175 млрд грн (близько 531 млн дол). Крок торгів - 200 млн грн, конкурсна гарантія - 658,75 млн грн.

До конкурсу, зокрема, не допускалися юридичні та фізичні особи з Росії, а також особи, до яких застосовано санкції згідно з указом президента України.

Раніше, "Економічна правда" писала "Про міфи щодо продажу ОПЗ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: