"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google планує запустити конкурента Uber

Середа, 31 серпня 2016, 09:00

Google має намір реалізувати пілотну програму розвитку сервісу пошуку попутників в районі Сан-Франциско.

Про це пише УНІАН з посиланням на The Wall Street Journal

Спочатку Google запустила пілотний проект тільки для своїх співробітників біля штаб-квартири в Каліфорнії. Він дозволяє за допомогою додатка Waze шукати попутників.

В ході реалізації пілотного проекту в околицях Сан-Франциско кожен може зареєструватися в якості водія, проте кількість обслуговуваних пасажирів буде обмежена 25 тисячами - це персонал розташованих там великих фірм, таких як сам Google, а також Wal-Mart Stores і Adobe.

Реклама:

Здійснювати поїздки можна буде лише двічі в день - на роботу і з роботи.

Тепер, як розповів співрозмовник газети, цієї осені компанія має намір запустити програму для користувачів Waze в Сан-Франциско (штат Каліфорнія). При цьому в планах - розширення сервісу, якщо він буде мати успіх.

Компанія буде використовувати навігаційний додаток Waze, розроблений однойменною ізраїльською фірмою, яка була куплена Google в 2013 році.

Вона надає в режимі реального часу інформацію про рух автомобілів по трасах на основі даних, отриманих від водіїв-учасників.

На відміну від сервісу Uber, на платформі Waze буде реалізований принцип встановлення зв'язку між потенційним пасажиром і водієм.

Компанія заявила, що тарифи на сервіс будуть підтримуватися на "досить низькому" рівні, щоб їм не могли скористатися ті, хто хоче здійснювати перевезення на комерційній основі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: