Данилюк каже, що Україна близька до отримання від МВФ чергового траншу

Середа, 31 серпня 2016, 08:51

Міжнародний валютний фонд дуже близький до виділення Україні чергового траншу кредиту.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає УНІАН.

"Ми дуже близькі і це дуже важливо для нас, оскільки є важливим сигналом для ринків, для інвесторів, і це розблокує іншу фінансову підтримку," - сказав він.

Данилюк відмовився назвати більш конкретні терміни отримання траншу, сума якого, як очікується, становитиме близько 1 млрд дол замість запланованих раніше 1,7 млрд дол.

Реклама:

Зокрема, Україна отримає для бюджету 1 млрд дол, який гарантований Сполученими Штатами Америки.

Крім того, надійде фінансова допомога в розмірі 600 мільйонів євро, а також деякі кредити на покупку газу.

Як повідомлялося раніше, МВФ схвалив програму співпраці з Україною з використанням механізму розширеного фінансування в березні 2015 року терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд дол.

У минулому році Україна отримала два транші за програмою в обсязі 5 млрд дол і 1,7 млрд дол.

Восени 2015 років Київ мав пройти другий перегляд програми і отримати третій транш у розмірі 1,7 млрд дол, проте ситуацію ускладнили проведені в жовтні вибори до місцевих рад, а потім серйозні політичні суперечки навколо податкової реформи і формування бюджету на 2016 рік, і співпрацю з МВФ була фактично заморожено.

Очікувалося, що меморандум буде підписаний на початку липня, а в кінці липня відбудеться засідання Ради директорів МВФ, за рішенням якої Україна могла б отримати третій кредитний транш.

Його обсяг був також предметом обговорення - від 1 до 1,7 млрд дол. Проте меморандум так і не був підписаний, а засідання Ради директорів не відбулося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: