Холдинг Бахматюка заявив про захоплення активів в Криму

Вівторок, 30 серпня 2016, 20:51

Найбільший український агрохолдинг UkrLandFarming, засновник і власник - Олег Бахматюк, заявляє про незаконне захоплення в Криму території, приміщень та обладнання птахофабрики Південна Холдинг, що входить в структуру компанії AVANGARDCO.

Про це йдеться у повідомленні агрохолдингу, пише liga.net.

Як зазначається, мова йде про незаконну передачу земель, орендованих "Південна-Холдингом", в користування компанії дружини колишнього народного депутата України Олега Царьова - ТОВ "Кримська торгово-промислова компанія".

Це сталося без попереднього повідомлення керівництва AVANGARDCO і UkrLandFarming, а також без формальних юридичних (усних або письмових) домовленостей головного акціонера компанії з ТОВ КТПК, заявляють в компанії.

Реклама:

У UkrLandFarming відзначили, що це вже не перша спроба незаконно заволодіти майном найбільшої в Криму птахофабрики "Південна Холдинг", яка знаходиться в законсервованому стані з кінця 2013 року.

Раніше окупаційна влада Криму намагалася застосувати до активів групи AVANGARDCO, в тому числі і до "Південної Холдинг", так зване "законодавство про примусовий викуп" об'єктів, що мають стратегічне значення.

Однак ні керівництво птахофабрики, ні структурних підрозділів AVANGARDCO, ні центральний офіс UkrLandFarming, або його акціонери, не проводили і не збираються проводити жодних переговорів щодо такого "викупу", або іншого способу незаконного відчуження активів птахофабрики.

У повідомленні UkrLandFarming відзначається, що російське видання "Ведомости" розповсюдило неправдиву інформацію з посиланням на чиновника самопроголошеного Мінсільгоспу Криму про нібито досягнуті домовленості нового інвестора з "Авангардом" про використання наявного на цій території майна.

"Там збереглися тільки старі корпуси і не залишилося обладнання", - цитує чиновника видання.

У свою чергу, AVANGARDCO спростовує цю інформацію.

"Ми не вели і не будемо вести переговори щодо свого майна в анексованому Криму. Переговори можливі виключно в міжнародному контексті після повернення Україні окупованого півострова", - сказано в повідомленні.

Також спростовується інформація про начебто відсутність на території фабрики обладнання.

UkrLandFarming додав, що звертатиметься до міжнародних судових інстанцій з метою захисту прав бізнесу, акції якого котируються на Лондонській фондовій біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: