До керівництва "Київгазу" зайшли люди Кононенка та Бойка

Вівторок, 30 серпня 2016, 13:03

Наглядова рада і ревізійна комісія "Київгазу" поповнились представниками нової влади Києва.

Рішення загальних зборів акціонерів компанії від 17 серпня опубліковано у системі SMIDA, передають "Наші гроші".

Звільнено голову наглядової ради Євгена Фоменка. Його називають людиною Олександра Пузанова - екс-замголови КМДА, друга і юриста Сергія Льовочкіна, однокласника його сестри Юлії Льовочкіної та її радником як народного депутата. В 2010-2014 роках Фоменко очолював "Київенергохолдинг".

Даних про наступника Фоменка наразі не опубліковано.

Реклама:

Також до НР ввійшли Вiталiй Найдюк, Андрiй Ґудзь, Микола Коваленко, Олександр Примак, Володимир Терещенко і Валерiя Голоскокова. Останні троє також вказані "незалежними директорами" "Київгазу".

Вiталiй Найдюк очолює ПрАТ "Київенерголдінг", якому належить 60% акцій "Київгазу". Його попереднім місцем роботи була посада фіндиректора у ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова.

Директор Департаменту комунальної власностi Андрій Гудзь зберіг своє місце у НР.

Олександр Примак потрапив у "Київгаз" з посади шеф-редактора православного телеканалу "Глас". До цього він був керуючим партнером компанії "VA Logistic" (Iзраїль).

Юрист Володимир Терещенко торік невдало балотувався на виборах мера Сум та до парламенту по мажоритарному округу у Сумах. На момент виборів був виконуючим обов’язки директора ДП Мiнiстерства оборони "Укрвiйськбуд", у 2013-2014 роках був замдиректора ДП "Нацiональна кiнематика України".

Пізніше видання sumytoday повідомило, що Володимира Терещенка оголошено у розшук. Оголошення в розшук підтвердила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталя Науменко.

Микола Коваленко представляє акціонера "Київенергохолдинг". Раніше він був директором і засновником ПП "Глосар", відомої скандалом у столичному селі Коцюбинському - фірмі виділили кошти на реконструкцію неіснуючої каналізації і роботи були нібито проведені за чотири дні.

Нотаріус Валерiя Голоскокова має офіс у центрі Києва поряд з Бессарабською площею. Також вона відома як член наглядової ради благодійного фонду "Рух молоді", заснованого екс-нардепом Володимиром Полочаніновим та футболістом Анатолієм Тимощуком.

За даними ЗМІ, Полочанінов причетний до концесії водоканалу Білої Церкви разом з групою лідера "Оппозиційного блоку" Юрія Бойка.

У ревізійні комісії (РК) зберіг посаду Олег Федоренко, начальник відділу Головного управлiння комунальної власності КМДА.

Звільнено голову РК Ірину Осипову та члена комісії Ніну Романенко. Дані про нового очільника наразі відсутні. Членом РК призначено Фіделя Тимченка, він з весни 2015 року є радником голови правління "Київгазу", а до того п’ять років був радником прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Головою правління "Київгазу" є Сергій Горовий, зять лідера парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка.

60% акцій ПАТ "Київгаз" володіє ПрАТ "Компанія Київенергохолдинг", ще 28,5% належить територіальній громаді Києва.

61% акцій "Компанії Київенергохолдинг" належить територіальній громаді Києва, пакет 14% має кіпрська компанія Densec Limited, ще майже 25% володіє лондонська Artio Global Investors LTD, оформлена на Glentex finance limited невідомої юрисдикції.

За неофіційними даними, "Київенергохолдинг" контролюється групою Ігоря Кононенка, бізнес-партнера президента Петра Порошенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: