"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мексика застрахувалася на мільярд доларів від падіння цін на нафту

Вівторок, 30 серпня 2016, 10:33

Мексика купила страховку на міжнародних ринках від падіння ціни на нафту в 2017 році за більш ніж 19 мільярдів песо (понад 1 мільярд доларів).

Про це повідомило міністерство фінансів країни, передає "РИА Новости".

Згідно з умовами страховки, середньорічний показник ціни нафти в 2017 році зафіксований на рівні 42 долара і покриває обсяг видобутку в 250 мільйонів барелів.

"Такими діями захищається видаткова частина федерального бюджету від падіння ціни нафти нижче даного рівня", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Для покупки страховки в цілому було проведено 46 операцій на міжнародних ринках страхування, уточнює відомство.

За оцінками експертів, в 2016 році Мексика має всі шанси отримати другий рік поспіль суттєві виплати за своєю нафтовою страховкою для покриття падіння цін на нафту.

Потенційний розмір виплат оцінюється експертами більш ніж в 3 мільярди доларів при вартості самої страховки в 1 мільярд. Наприкінці 2015 року країна застрахувала свої нафтові ризики в частині падіння ціни у міжнародних банків на рівні 49 доларів за барель.

Подібна практика використовується Мексикою з 1990 року, проте ніколи раніше їй не вдавалося отримати виплати по страховці два роки поспіль. У грудні минулого року Мексика вже отримала близько 6,3 мільярда доларів у вигляді такої страховки.

Мексика є одним з великих світових виробників нафти з видобутком на рівні близько 2,2 мільйона барелів на день.

Тенденції останніх років призвели до скорочення видобутку, хоча 10 років тому нафтова компанія Pemex досягла рекордних 3,38 мільйона барелів виробництва в день. Зараз влада намагається переламати ситуацію і забезпечити зростання видобутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: