Російський ВЕБ знайшов претендента на покупку "Промінвестбанку"

Середа, 3 серпня 2016, 19:03

Голова "Внєшекономбанку" Сергій Горьков заявив про появу претендента на покупку українського активу держкорпорації - Промінвестбанку.

Про це Горьков сказав журналістам у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є", - сказав він журналістам, відповідаючи на питання, чи є претендент на Промінвестбанк. Він відмовився розкривати ім'я потенційного покупця.

У червні Горьков повідомляв про отримання ВЕБом індикативної пропозиції про продаж Промінвестбанку.

"У нас уже з'явилися інтересанти з придбання. Можу сказати, що навіть є індикативна пропозиція, вона нас не дуже влаштовує, ми думаємо, що, напевно, до осені отримаємо більш реалістичну пропозицію", - сказав тоді глава ВЕБ.

"Покупець має бути зрозумілий, прозорий і мати кошти. В Україні не так багато таких покупців", - додав Горьков. Він також тоді розповів, що інтерес до покупки активу є і в місцевих, і в зарубіжних інвесторів. "Альфа-груп" не виявляла інтерес до угоди.

Реклама:

У середньостроковій перспективі ВЕБ намір продати ПІБ, як і російські банківські "дочки".

Як повідомлялося, збиток Промінвестбанку (Київ) в січні-червні 2016 року становив 3,047 млрд гривень, що в 2,5 раза менше, ніж за аналогічний період 2015 року (7,749 млрд гривень).

Згідно з проміжною звітністю банку за міжнародними стандартами фінансової звітності, його збиток у другому кварталі скоротився в 6,4 раза порівняно з квітнем-червнем минулого року - до 666,5 млн гривень.

Сукупні активи за півроку знизилися на 15,6% - до 35,144 млрд гривень, зокрема кредити клієнтів - на 13,4%, до 27,592 млрд гривень.

Сукупні зобов'язання банку за вказаний період зменшилися на 46,6% - до 28,804 млрд гривень.

Статутний капітал банку за перше півріччя зріс більш ніж удвічі - до 39,01 млрд гривень, сукупний власний капітал становив 6,34 млрд гривень.

Промінвестбанк заснований у 1992 році. Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався "Внєшекономбанк" (РФ, 99,7%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2016 року за розміром чистих активів (39,289 млрд грн) ПІБ займав 11-те місце серед 109 банків, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!