Тайвань може відкликати ліцензію у Uber

Середа, 3 серпня 2016, 15:52

Комісія з інвестицій Тайваню повідомила, що може відкликати ліцензію у Uber через те, що компанія позиціонує себе не як постачальник транспортних послуг, а інтернет-платформа інформаційних технологій.

Про це пише РБК.

Виконавчий секретар комісії Еміль Чанг заявив, що остаточне рішення буде прийнято 11 серпня. За словами Чанга, Uber може оскаржити рішення про відкликання ліцензії в кабінеті міністрів країни.

1 серпня Uber оголосив про "злиття" Uber China з головним конкурентом американської компанії на ринку КНР - сервісом таксі Didi Chuxing, пише Reuters.

Реклама:

За словами джерел Bloomberg, в умовах угоди сказано, що Didi Chuxing інвестує в Uber 1 млрд доларів. Вартість об'єднаної компанії становитиме 35 млрд доларів.

Про операцію між Uber і Didi Chuxing стало відомо через кілька днів після того, як в Китаї були формально легалізовані сервіси за викликом водіїв.

Як наголошується, при спробі зайти на китайський ринок збитки Uber становили понад 2 млрд доларів у зв'язку з тим, що стратегія компанії в країні була заснована на великих знижках пасажирам і бонусах водіям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!