Коболєву таки купили броньований Mercedes за 4,5 мільйона

Середа, 3 серпня 2016, 12:49

3 серпня на торгах ПАТ НАК "Нафтогаз України" на постачання броньованого автомобіля Mercedes Benz S600 Guard, найдешевшу пропозицію вартістю 4,5 млн грн. зробило ТОВ "АТ Імпорт".

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть "Наші гроші".

Окрім цієї фірми у торгах також прийняли участь ТОВ "Бротрейд" (4,73 млн грн.) і GmbH & Co. KG "Autohaus Lorinser" (4,732 млн грн.).

 

Як пише видання, тільки німецька компанія виконала вимогу замовника щодо надання у складі конкурсної пропозиції детальної інформації щодо автомобіля включно з його фотографіями.

Реклама:

Інші два учасники дали лише дані щодо року виготовлення (2011) та бронювання (2011),  а також вказали країну відвантаження – Україна, йдеться у повідомленні.

 

Видання зазначає, що в ході торгів ця ціна була знижена, оскільки німецька фірма "Autohaus Lorinser" відразу зробила стартову заявку на 400 тис гривень нижче стартової ціни, і українські фірми зробили свої заявки ще дешевшими.

 

"Коли ця інформація стала відома "Нафтогаз" заявив, що торги відмінятись не будуть "щоб всі змогли побачити, хто взяв участь. При цьому у компанії заявили, що вони можуть отримати бажаний броньовик безкоштовно", - пишуть "Наші гроші".

Засновниками ТОВ "АТ Імпорт" є Прохоренко Олексій Олександрович і Журавель Дмитро Михайлович.

Прохоренко також відомий як співзасновник громадської організації "Український легіон", очолюваної колишнім заступником голови правління "Укргазвидобування" Олексієм Там разовим.

Тамразов також відомий як автогонщик (раніше деякий час був гонщиком у команді сина біглого президента Віктора Януковича) та меценат, який допомагає українським військовим автомобільною технікою.

Журавель раніше входив до складу засновників ТОВ "Хас" і ТОВ "Фаворит систем". Ці фірми мали договори спільної діяльності з "Укргазвидобуванням" по видобутку газу. А фірма "Хас" зараз проходить по справі біглого нардепа Олександра Оніщенка. Нині її власниками є структури, пов’язані з самим Онищенком, Олександром Кацубою і банком Давида Жванії.

Директором і колишнім співзасновником "АТ імпорту" є Бонк Віталій Георгійович. Його ПІБ співпадає з ініціалами керівника Департаменту  фінансів, розрахунків та роботи з боргами "Укргазвидобування" станом на 2012 рік Бонк В.Г.

Засновниками ТОВ "Бротрейд" є Проценко Ігор Ігорович і Колосовський Ілля Юрійович.

Як відомо, 2 серпня у НАК "Нафтогаз України" пояснили необхідність закупівлі бронеавтомобіля для глави компанії Андрія Коболєва ризиками, пов'язаними з процесом в Стокгольмському арбітражі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!