"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ложкін каже, що йому допомагатиме Сорос

Понеділок, 29 серпня 2016, 17:01

Секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін заявив про попередню згоду американського мільярдера Джорджа Сороса брати участь в роботі інвестради.

Про це він розповів на засіданні Нацради реформ у Києві в понеділок.

"Попередньо дав згоду на участь в інвестиційній раді Джордж Сорос, виконавчий директор компанії Unilever Пол Полман, керівництво Socar (найбільша державна компанія Азербайджану) і ми ведемо переговори з багатьма відомими іноземними інвесторами", – сказав Ложкін.

Водночас він відзначив важливість повноцінної інформаційної кампанії для майбутніх інвесторів:

Реклама:

"Яка інформація взагалі є в державних установах для інвесторів…Сайт номер один за пошуком "investment in Ukraine" не оновлювався з 2009 року", – зазначив Ложкін.

"Цікава ситуація із англомовними версіями сайтів центральних органів виконавчої влади та облдержадміністрацій. Лише 11 із 17-ти міністерств взагалі мають англомовні веб-сайти", – каже секретар.

За його словами, Мінрегіонбуд, Міносвіти, Мінохоронздоров'я, Міненерговугілля, Мінсоцполітики на мають англомовних сторінок, Мініфраструктури ­– на реконструкції.

"Що стосується регіонального рівня то там ситуація ще гірша: лише 6 облдержадміністрацій мають англомовну версію сайтів", – сказав Ложкін.

Водночас, він відзначив роботу Мінекономрозвитку у залученні іноземних інвестицій шляхом проведення бізнесфорумів, поширенні промороликів і т.д.

Він також подякував прем'єру Володимиру Гройсману за ініціативу створення агентства супроводу інвестицій, яке допомагатиме захищати інтереси інвесторів.

Як відомо, президент Петро Порошенко 29 серпня оголосив про відставкуБориса Ложкіна з посади голови АП і призначення на його місце Ігоря Райніна.

Ложкін зазначив, що на новій посаді сподівається досягти успіху.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: