"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США планують ввести стартап-візи на початку 2017 року

Понеділок, 29 серпня 2016, 15:44

Адміністрація Барака Обами спростить підприємцям з усього світу запуск стартапів в США.

Про це пише Ain.ua.

Міністерство внутрішньої безпеки (DHS) США запропонувало ввести для засновників стартап-візи, які дадуть право перебувати в США протягом двох років. Для цього підприємцям, в тому числі українським, потрібно буде відповідати ряду критеріїв, на кшталт отримання інвестицій від американських інвесторів.

Згідно з новим правилом, DHS видаватиме тимчасові дозволи на проживання для підприємців, якщо вони володіють мінімум 15% стартапу, зареєстрованого в США протягом останніх трьох років. Також стартапи повинні отримати принаймні 345 тисяч доларів від американських інвесторів.

Реклама:

Президентська адміністрація сподівається, що нове регулювання вступить в силу до кінця терміну Обами 20 січня 2017 року. Воно є частиною обіцянки "залучити кращих світових підприємців починати нові успішні компанії тут", - пояснив Reuters Том Каліл, радник Білого дому з технологічної політики.

За його словами, іммігранти створили в США кожен четвертий стартап, а в Долині їх більше половини.

Виходець з України Макс Левчин, співзасновник PayPal і ряду інших компаній вже написав листа в Білий дім, заявивши, що нове правило - "відмінний, конкретний крок у бік створення нових робочих місць і появи історій успіху в Америці".

Раніше повідомлялося, що стартап-візи введе Литва. Оцінювати кандидатів на право отримання візи там буде спеціальний Startup Visa Committee.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!