"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент чекає від Ради нових об'єктів для приватизації в АПК та енергетиці

Понеділок, 29 серпня 2016, 14:59

Президент України Петро Порошенко називає прискорення приватизації одним з пріоритетів реформ в Україні і очікує від Верховної Ради прийняття законів про розширення об'єктів для продажу.

Про це він заявив відкриваючи засідання Національної ради реформ.

"Мова не тільки про Одеський припортовий завод (ОПЗ),"Центренерго" і енергомережі. Я чекаю від Верховної Ради розширення переліку приватизації в аграрній галузі, транспортній та енергогалузі", - сказав Порошенко.

Крім того, глава держави зазначив, що таку політичну волю необхідно продемонструвати разом із забезпеченням прозорості та ефективності приватизації.

Реклама:

Порошенко додав, що мова йде не тільки про залучення європейських інвесторів, а й про інвесторів з інших регіонів, зокрема, його недавні переговори в Південно-Східній Азії показали величезний інтерес до України.

Як повідомлялося, при плані надходжень від приватизації до держбюджету 2016 в 17 млрд грн, бюджет за перше півріччя отримав тільки 42 млн грн.

Конкурс з продажу ОПЗ за стартовою ціною 13,175 млрд грн в липні завершився безрезультатно, проте Фонд держмайна до кінця року розраховує виконати план за рахунок повторного конкурсу з продажу ОПЗ і продажу контрольних пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній (обленерго).

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: