"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд арештував майно OlympicVillage скандального Кривопішина

Понеділок, 29 серпня 2016, 09:19

Суд арештував майно спорткомплексу "OlympicVillage", розташованого по вул. Олімпійській, 1,с. Ходосіївка в Київській області.

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 17 серпня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, арешт накладено за клопотанням прокурора ГПУ Богданової. Майно спорткомплексу заарештовано як доказ у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна і зловживання службовим становищем ДТГО "Південно - Західна Залізниця".

Розслідування встановило, що обладнання, а також будівельно-монтажні роботи для спорткомплексу оплачувались коштом залізниці.

Реклама:

Витрачені матеріальні ресурси за вказівкою тогочасного начальника "Південно - Західної Залізниці" протиправно списувалися як благодійна допомога Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Покази підтвердило понад 30 робітників, допитані в якості свідків.

Правопорушення також підтверджені звітом про результати фінансового аудиту ДТГО "ПЗЗ".

Власником спорткомплексу "OlympicVillage" є ПАТ "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України".

У свою чергу засновником ПАТ "Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України" є ТОВ "Солід Актив", власником якого є "Трасті Інвестмент (груп) Лімітед" (Гонконг). Згідно з останнім річним звітом гонконгської компанії "Трасті Інвестмент", її власником значиться віргінський офшор "Time Supreme International Limited".

За даними слідства, гонкогська компанія видала генеральну довіреність громадянці України на отримання відсотків, дивідендів, а також здійснення будь-яких банківських трансакцій від імені та в інтересах компанії. Ім’я цієї громадянки України в тексті судового рішення приховано.

Першими засновниками "Солід активу" були Любов Бєлова і Марія Снєжко - дружина і донька колишнього начальника "Південно-Західної залізниці" Олексія Кривопішина, який нині судиться за повернення на посаду.

Шкода державним інтересам попередньо оцінюється в 1,59 млн грн. Для більш точного визначення розміру шкоди необхідна технічна економічна експертиза, для якої об’єкт треба зберегти у незмінному вигляді.

Крім того, без арешту спорткомплекс може бути відчужений, що унеможливить його конфіскацію у майбутньому.

Як відомо, у березні минулого року журналісти оприлюднили розслідування про те, що Південно-західна залізниця під керівництвом Кривопішина безкоштовно збудувала тенісні корти для дочки міністра інфраструктури Володимира Козака.

Після цього Кабмін звільнив Кривопішина, а той почав судитися.

У лютому 2016 року стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко призначив Кривопішина своїм радником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: