Нацбанк випустив нову 20-гривневу банкноту

П'ятниця, 26 серпня 2016, 15:08

26 серпня Національний банк презентував пам’ятні банкноти номінальною вартістю 20 гривень, присвячені 160-річчю від дня народження видатного українського письменника Івана Франка.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Заступник голови Національного банку Яків Смолій повідомив, що пам’ятні банкноти уводяться в обіг з 1 вересня 2016 року, їх тираж становитиме один мільйон штук.

натиснути для збільшення 

За його словами, папір для пам’ятної банкноти було вироблено із додаванням українського льону, що дало змогу зменшити витрати на її виготовлення та додати банкноті міцності.

Реклама:

Директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко детально розповів про дизайн нової пам’ятної банкноти та її новітні елементи захисту.

"Нацбанк розробляв цю банкноту з метою вдосконалення технології виготовлення грошових знаків національної валюти України та елементів їх захисту. Працюючи над її створенням, ми втілювали найсучасніші інноваційні технології як у дизайні, так і в системі захисту", - підкреслив він.

За його словами, на банкноті запроваджено нові оптично-змінні елементи захисту: "віконна" захисна стрічка з ефектом руху фонових зображень; елемент SPARK, що поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти.

Як наголошується, 20 тисяч примірників цих пам’ятних банкнот будуть запаковані в сувенірні конверти та реалізовуватимуться регіональними представництвами Національного банку за ціною 31 гривня. Вартість решти пам’ятних банкнот становитиме 27 гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!