Ощадбанк хоче отримати від РФ понад мільярд доларів компенсації

П'ятниця, 26 серпня 2016, 14:35

Державний ощадний банк подав позовну заяву проти Російської Федерації та планує отримати компенсацію понад мільярд доларів.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Як зазначається, в рамках першої процесуальної конференції, що відбулася 26 липня 2016 року, титулований арбітражний Трибунал, видав свій перший процесуальний Наказ за цією арбітражною справою.

"Трибунал вирішив не призначати біфуркацію арбітражного  розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не "роздвоювати" процес та не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження. Таким чином, всі питання  стосовно юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитків  будуть заслухані  в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Відповідно до пропозиції Ощадбанку, якщо після подачі Ощадбанком позовної  заяви, Російська  Федерація буде продовжувати відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, Трибунал прийняв рішення, що позовна заява буде розглядатися за прискореним часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017 року.

"26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву із усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до ухвалення Трибуналом остаточного рішення та до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, та становить понад 1 млрд доларів США", - сказано у прес-релізі.

"На даний час Ощадбанк ретельно готується до захисту перед Трибуналом своїх позовних вимог до Російської Федерації. Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні", - заявив Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Раніше Ощадбанк направив офіційне письмове повідомлення до уповноважених представників Російської Федерації щодо претензій, які випливають з незаконного поводження з інвестиціями, що належать Ощадбанку в Криму та обрав юридичного представника у спорі проти Російської Федерації. Ним стала юридична фірма Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP.   

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!