60% підприємців виплачують "тіньові" зарплати працівникам – ДФС

Четвер, 25 серпня 2016, 15:08

60,6% перевірених Державною фіскальною службою платників податків, порушують податкове законодавство щодо повноти нарахувань і виплат заробітної плати та інших доходів своїм працівникам.

Про це повідомив директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павло Дроняк, передає прес-служба відомства.

Як зазначається, найпоширенішими порушеннями залишаються "тіньові" зарплати та використання необлікованої праці робітників.

"Несумлінні роботодавці завдають шкоди не лише бюджету, оскільки не сплачують відповідні податки та єдиний внесок, а, у першу чергу, самим працівникам, позбавляючи їх права на соціальний захист та достойну пенсію. За результатами перевірок до бюджетів донараховано близько 272 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, 61 млн. грн. єдиного внеску та понад 6 млн. грн. військового збору", – зазначив Дроняк.

Реклама:

За його словами, завдяки вжитим заходам протягом січня-липня поточного року співробітниками ДФС було виявлено понад 92 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася без укладання трудових угод. До бюджетів сплачено понад 28 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та понад 31 млн. грн. єдиного внеску.

Крім того, виявлено понад 32 тис. громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без офіційної реєстрації. Вони сплатили до бюджету близько 15 млн. грн. податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!