"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рітейлер побутової техніки "Ельдорадо" виставлений на продаж

Четвер, 25 серпня 2016, 11:25

Група "Сафмар" веде переговори про покупку ритейлера побутової техніки та електроніки "Ельдорадо".

Про це розповів РБК співрозмовник в одному з інвестфондів.

Павло Зуна - представник співвласника "Ельдорадо" компанії Emma Capital (володіє 20% "Ельдорадо") - розповів, що ведуться "багатосторонні" переговори про продаж "Ельдорадо". Деталі угоди і імена претендентів він не уточнив.

Джерело в інвестиційних колах підтвердило, що сім'я Гуцерієвих-Шішханова проявляє інтерес до покупки "Ельдорадо", але зазначив при цьому, що на мережу є й інші претенденти.

Реклама:

Відповідно до виписки з ЕГРЮЛ, в червні 2016 року в ТОВ "Ельдорадо" змінився власник. Раніше компанія на 100% належала кіпрській Facipero Investments Limited, головною компанією якої є голландська PPF Group B.V.

20 червня 2016 року власником 100% ТОВ "Ельдорадо" стала кіпрська "Бовесто Лімітед". Її власником на даний момент є Facipero Investments Limited, бенефіціарами - PPF Group N.V. і Emma Omega Ltd.

На думку старшого партнера колегії адвокатів "Юков і партнери" Ірини Адамової, переклад активу на дочірню структуру колишньої головної компанії може побічно вказувати на передпродажну підготовку.

"У тому випадку якщо нинішній власник мережі дійсно прийняв рішення про її продаж і веде відповідні переговори, то виділення компанії зі свого бізнесу з перекладом на окрему офшорну компанію виглядає найбільш логічним кроком, що дозволяє ефективно структурувати майбутню угоду, просто продавши цей офшор майбутньому власнику", - вважає він.

Компанія "Ельдорадо" на 20% належить чеській компанії Emma Capital бізнесмена Іржі Шмейца, на 80% - чеській інвестиційній групі PPF, бенефіціаром якої є Петер Келнер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!