Південна Корея призупинила продаж 80 моделей автомобілів Volkswagen

Вівторок, 2 серпня 2016, 14:44

Влада Південної Кореї призупинила продаж 80 моделей автомобілів виробництва концерну Volkswagen і оштрафувала автоконцерн на 17,8 млрд вон (16 млн дол) за фальсифікацію документів про шкідливі викиди і рівні шуму.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на BBC.

За даними південнокорейського уряду, концерн за останні десять років продав в країні понад 83 тис. автомобілів Volkswagen, Audi і Bentley, надаючи неправдиву інформацію про моделі.

Представники Volkswagen заявили, що вважають такі заходи надмірними, так як за цей період концерн переглядав документи про дизельні автомобілі.

Реклама:

У листі до клієнтів, опублікованому на південнокорейському сайті Volkswagen, компанія відзначає, що готова оскаржити рішення уряду в судовому порядку.

У червні в офісах німецького концерну в Сеулі пройшли обшуки, один з керівників представництва був заарештований.

Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року, після того як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Влада США зобов'язали Volkswagen відкликати майже півмільйона машин, випущених на американський ринок з 2009 по 2015 рік.

За даними самої компанії, підробка результатів тестування торкнулася 11 млн машин з дизельними двигунами по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: