"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран проаналізує поставки нафти до Словаччини і Чехії через Україну

Вівторок, 2 серпня 2016, 12:18

Іран вивчить пропозицію України про можливість транзиту іранської нафти через українську нафтопровідну систему в Словаччину і Чехію.

Про це повідомив міністр нафти Ірану Біжан Зангане за підсумками переговорів з главою Міненерговугілля України Ігорем Насаликом, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в повідомленні міністерства нафти Ірану, Тегеран також готовий почати співпрацю з постачань нафти безпосередньо Україні, хоча українські нафтопереробні потужності невеликі і країна імпортує нафтопродукти.

Іранські медіа IRNA і Shana також додають, що Київ пропонує Тегерану також розглянути можливість транзиту іранського газу через українську територію.

Реклама:

Крім того Зангане зазначив, що Україна також приваблива своєю розвиненою енергомашинобудівною галуззю, і в даний час сторони працюють над кооперацією в сфері турбін і газових компресорів.

Як повідомлялося, українська делегація на чолі з міністром Насаликом 31 липня-2 серпня перебуває з робочим візитом в Ірані, де планує також зустрітися з міністром енергетики Ірану Хамідом Чітчіяном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: