За день до "Прозорро" "Укрзалізниця" скасувала тендери на 930 мільйонів

Четвер, 18 серпня 2016, 14:04

ПАТ "Українська залізниця" з 30 травня по 9 серпня відмінила вісім тендерів щодо закупівлі рухомого складу на очікувану суму 930,19 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Усі відмінені торги були оголошені 31 березня. Наступного дня, тобто 1 квітня центральні органи виконавчої влади і замовники, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, перейшли на систему "Прозорро".

Зокрема залізниця 2 серпня відмінила закупівлю чотирьох дизельних автомотрис із кранами-маніпуляторами у ТОВ "Науково-виробничий комплекс Дніпроспецмаш" за 132,94 млн гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, переможець та єдиний конкурент ТОВ "ТД "Укрхімджест" пов’язані з Валерієм Пустовойтенком - екс-міністром транспорту та колишнім прем’єр-міністром України.

Обидві фірми подали листи від ТОВ "Спецтехсервіс" від 20 квітня 2016 року №Д-03 про відповідність вимогам тендеру залізничних кранів Palfinger Railway.

Заявки ТОВ "Енергетичний сервіс", ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" Мінінфраструктури і ПАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" були на 15-25% дешевшими, але їх відхилили через невідповідність технічних характеристик.

Фірма "Енергетичний сервіс" поскаржилася в АМКУ на відсутність у пропозиціях допущених учасників нормативно-технічних документів на вищезгадані крани. Адміністративна колегія погодилась і постановила відмінити торги, що замовник і зробив.

Згідно з офіційними статистичними даними, до першої хвилі переходу на закупівлі в системі Prozorro, було оголошено "паперових" тендерів на суму понад 20 млрд гривень.

Служби автомобільних доріг Київської, Закарпатської та Черкаської областей в період з 27 до 29 липня оголосили державні закупівлі на загальну суму близько 1,5 млрд гривень.

Раніше Економічна правда писала, як аномально збільшили обсяги закупівель перед впровадженням Prozorro черкаські чиновники.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!