НАЗК: е-декларування доходів чиновників запрацює з 1 вересня

Четвер, 18 серпня 2016, 12:04

Національне агентство із запобігання корупції заявляє про повноцінний старт електронного декларування доходів чиновників з 1 вересня.

Про це на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради у четвер сказала керівник НАЗК Наталія Корчак, передають "Українські новини".

Вона заявила, що 18 серпня члени Нацагентства прийняли рішення про старт повноцінного функціонування реєстру електронних декларацій з 1 вересня.

Після реєстрації в Міністерстві юстиції рішення НАЗК набуде чинності.

Реклама:

"Суб'єкти декларування подаватимуть декларації з 1 вересня 2016 року", – заявила Корчак.

Також у четвер НАЗК прийняло рішення звернутися до Кабінету міністрів з проханням виділити додаткові кошти з держбюджету для закупівлі серверного обладнання.

Як повідомлялося, в ніч на 15 серпня запрацювала система подання електронних декларацій, попри відсутність обов’язкового сертифікату захисту персональних даних.

Експерти стверджують, що через це посадовців, які подали неправдиві декларації, буде неможливо притягнути до кримінальної відповідальності.

Віце-прем’єр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадце також заявила, що запуск е-декларування без сертифікації є дозволом на приховування доходів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: