Нафта дешевшає через дані щодо запасів сировини в США

Середа, 17 серпня 2016, 09:18

Світові ціни на нафту в середу після значного зростання напередодні перейшли до зниження на тлі повідомлення Американського інституту нафти (API) щодо запасів сировини в США.

Про це повідомляє "Прайм".

Станом на 08.14 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,89% - до 48,79 долара за барель, ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,71%, до 46,25 долара за барель.

У вівторок нафтові ціни зросли до максимумів з липня на очікуваннях інвесторів неофіційної зустрічі членів ОПЕК на вересневому форумі в Алжирі та можливості досягнення угоди з заморожування рівня видобутку "чорного золота". Так, нафта марки Brent вперше з 7 липня перевищила позначку в 49 доларів за барель.

Реклама:

Однак в середу нафта торгується в "червоній зоні" на тлі даних Американського інституту нафти. Згідно з опублікованими даними, запаси нафти в США знизилися за тиждень, що завершився 12 серпня, на 1 мільйон барелів, а запаси бензину - виросли на 2,2 мільйона барелів.

Тепер інвестори чекають дані про запаси від Міненерго США, які будуть опубліковані пізніше в середу. На думку аналітиків, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень знизилися на 0,522 мільйона барелів, або на 0,2% - до 523,07 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!