"Очищення" банківського сектора позбавило роботи понад 35 тисяч осіб

Вівторок, 16 серпня 2016, 17:18

Понад 35 тисяч співробітників українських банків залишилися без роботи за останні 2 роки.

Про це заявила Президент Асоціації захисту банків Катерина Назимко, йдеться в прес-релізі асоціації.

Як зазначається, це сталося в результаті масового виведення фінансових установ з ринку з ініціативи Національного банку України в 2014-2016 роках.

"Дії регулятора банківського сектора за останні 2 роки привели до виведення 80 фінансових установ з ринку. В результаті чого, понад 35 тисяч співробітників банків втратили свої робочі місця. Це співробітники банків, які вже виведені з ринку, визнані неплатоспроможними або знаходяться в стадії ліквідації", - прокоментувала Назимко.

Реклама:

В Асоціації заявляють, що регуляторний тиск на банківський сектор призводить до постійного скорочення кількості відділень українських банків.

Тільки за 2015 рік фінансові установи скоротили свою регіональну мережу на 8,24% або 1066 відділень. Станом на 1 січня 2015 роки кількість відділень банків становило 12,939 тис., тоді як за станом на 1 січня 2016 року - 11,873 тис.

Також, за словами Назимко, дії Нацбанку можуть призвести до знищення професії банківського співробітника, а постійне скорочення персоналу призводить до того, що банкіри не можуть сьогодні працевлаштуватися за фахом, і змушені шукати роботу в інших сферах, таких як рітейл та сфера обслуговування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!