"Нафтогаз" не платитиме "Газпрому" за "намальований газ"

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:21

НАК "Нафтогаз України" не платитиме ВАТ "Газпром" за нібито поставлений ним на окуповані території газ.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу" на сторінці в Facebook.

"Газпром" відзвітував про поставки в Україну 1,2 млрд кубометрів газу за перше півріччя. Схоже, менеджери "Газпрому" знайшли ідеальну можливість для списання збитків. Адже намалювати можна будь-яку цифру поставок, якщо вони не контролюються приймаючою стороною", - заявили у НАК.

"Нафтогаз" не платитиме за газ, який ми не замовляли і не приймали. Останні обсяги газу, який ми замовили в "Газпрому", надійшли в Україну 25 листопада минулого року", - повідомили у компанії.

Реклама:

Як відомо, у понеділок "Газпром" заявив, що в першому півріччі 2016 року поставив на окупований Донбас 1,224 млрд кубометрів газу.

У травні 2016 "Нафтогаз" вже заявляв, що не має наміру оплачувати "Газпрому" нібито поставлений ним на окуповані території газ.

Компанія наголошує, що не бере газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях "Прохорівка" і "Платове". Відповідно, дані про постачання газу через зазначені ГВС не можуть використовуватися при підготовці актів здачі-приймання газу і, відповідно, обсяги цього газу не підлягають оплаті "Нафтогазом".

НАК не купує газ у "Газпрома" з листопада 2015 року, а до цього компанія імпортувала газ виключно через пункти входу до ГТС на підконтрольній території Україні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!