"Ощадбанк" програв суд за бренд "Сбєрбанк"

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:01

"Ощадбанк" оскаржить рішення суду, яким йому скасовано право на використання ТМ "Сбєрбанк" на території України.

Про це повідомляє прес-служба "Ощадбанку".

Як повідомлялося, 15 січня "Ощадбанк" подав позов до господарського суду Києва до ПАТ "Сбєрбанк", в якому просить заборонити російському "Сбєрбанку" незаконно використовувати знак для товарів та послуг за зареєстрованим раніше за "Ощадбанком" свідоцтвом на знак для товарів та послуг на фірмове найменування "Сбєрбанк".

"На сьогодні судовий процес в Господарському суді Києва триває. Попереду проведення судової експертизи - обов’язкової умови для винесення судом обгрунтованого і вмотивованого судового рішення", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, з метою зупинення судового розгляду по основній справі за позовом Ощадбанку, Сбєрбанком Росії ініційовано судовий процес проти "Ощадбанку" щодо визнання зазначеного свідоцтва на знак для товарів та послуг недійсним.

"Після "оперативного" судового розгляду, 10 серпня було винесено рішення про визнання свідоцтва на знак для товарів та послуг "Сбєрбанк", власником якого є Ощадбанк, недійсним. Рішення не набрало законної сили, "Ощадбанк" буде оскаржувати його в апеляційному порядку", - повідомляє прес-служба.

"Ощадбанк" переконаний у юридичній силі своєї правової позиції і вважає, що вказане вище судове рішення є незаконним та необґрунтованим", - заявили у банку.

Як повідомлялося, "Ощадбанк" наполягає на незаконності перейменування української "дочки" Сбєрбанку Росії в Сбєрбанк і заявляє про порушення прав інтелектуальної власності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: