Мінфін сподівається на ухвалення рішення щодо нового траншу МВФ до кінця серпня

Четвер, 11 серпня 2016, 20:48

Міністерство фінансів України розраховує на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) про виділення країні третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування EFF в кінці серпня.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада офіційно засідатиме на четвертому тижні серпня. Тоді ми сподіваємося мати наше засідання, на якому буде обговорюватися питання України, і сподіваємося на позитивне рішення щодо третього траншу", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер.

Данилюк не назвав розмір цього траншу.

Реклама:

Як повідомлялося, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR 12,348 млрд (близько 17,23 млрд доларів за поточним курсом) з першим траншем в 5 млрд доларів спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншей по SDR 1,18 млрд (близько 1,65 млрд доларів) і зменшення квартальних траншів в 2016-2018 роках до SDR 0,44 млрд (0,62 млрд доларів).

У той же час Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв'язку з політичною кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом в квітні переговори про відновлення фінансування були відновлені.

Спочатку передбачалося, що третій транш складе близько 1,7 млрд доларів, і рішення про нього рада директорів МВФ зможе прийняти в червні, однак через невиконання Україною ряду умов терміни постійно відкладаються, а розмір траншу знижений до 1 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!