Мінфін не виділить 200 мільйонів шахтярям без погодження комітету ВР

Середа, 10 серпня 2016, 11:00

Виділені рішенням Уряду додаткові 200 мільйонів на зарплати шахтарям шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міненерговугілля не можуть бути направлені без погодження Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Згідно з Бюджетним кодексом, без погодження профільного комітету кошти не можуть бути направлені на виплату заробітної плати. Як зазначається, після отримання відповідного листа погодження кошти будуть виділені за призначенням. 

Разом з тим, Мінфін виступав проти такого перерозподілу видатків держбюджету, оскільки переважна частина виділених коштів (155 млн грн) буде перерозподілена з програми закриття п’яти нерентабельних шахт.

Реклама:

"Тобто гроші, які планувалося виділити на закриття збиткових шахт, зараз будуть використані на погашення заборгованості по виплаті заробітної плати шахтарям", - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві відзначають, що ця проблема носить системний характер і пов’язана з неефективним використаннями бюджетних коштів.

"Очевидно, що в Україні продовжують фінансуватися збиткові галузі, які вже давно потребують реформування. І вугільна галузь - не виняток, що вчергове доводить ситуація, яка зараз склалася. Оптимальним напрямком для розв’язання проблеми збиткової роботи вугільних шахт буде ефективне реформування вугільної галузі та виведення їх на беззбиткову роботу", - зазначили у Мінфіні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: