Італійський Приватбанк закривають через відмивання грошей

Середа, 10 серпня 2016, 12:04

Банк Італії заявив про початок процедури закриття італійського філії латвійського AS PrivatBank через знайдені порушення, що свідчать про відмивання грошей.

Про це повідомляє Reuters.

У Банку Італії заявили, що AS PrivatBank буде заборонено здійснювати будь-які додаткові операції в країні. Клієнтам банку дозволять вивести заощадження або перевести їх в інші банки.

За словами представників італійського Центробанку, такі заходи були прийняті після закінчення перевірки, яка проводилися в період з 16 березня по 6 квітня цього року.

Реклама:

"(Перевірки) показали серйозні порушення правил, які свідчать про відмивання грошей, з ризиком повторення подібних порушень", - прокоментували в Банку Італії.

"AS PrivatBank уважно вивчає всі висновки і рекомендації Банку Італії щодо операцій італійського філії і проводить власний аналіз кожного питання, на який вказав Банк Італії, і буде надавати відповідну інформацію клієнтам італійської філії та іншим контрагентам", - повідомили ЕП в прес-службі Приватбанку .

AS PrivatBank була створена в Латвії в 1992 році і має 13 філій в Латвії і один в Італії. 46% латвійського AS PrivatBank належить "Приватбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: