Претензії "Газпрому" до "Нафтогазу" можуть сягнути 60 мільярдів - НАК

Четвер, 7 липня 2016, 12:33

Загальна сума вимог ВАТ "Газпром" до НАК "Нафтогаз України" за принципом "бери або плати" до 2020 року може становити 60 млрд доларів.

Про це повідомив комерційний директор НАК Юрій Вітренко на прес-конференції в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що "Газпром" вже нарахував за цією вимогоюі 31,4 млрд доларів, і, якщо брати до закінчення контракту, то може ще додатково нарахувати 29,5 млрд доларів.

З урахуванням такої ціни питання НАК підходить дуже обережно і виважено до закупівлі газу у "Газпрому", щоб не послабити свою юридичну позицію в Стокгольмі, підкреслив Вітренко.

Реклама:

Як зазначив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, слухання в Стокгольмському арбітражі в суперечці між "Нафтогазом" і "Газпромом" за підписаними на початку 2009 року контрактами на поставку і транзит газу почнуться відповідно в кінці вересня і в кінці листопада - початку грудня цього року.

Грошові вимоги "Нафтогазу України" до "Газпрому" в арбітражі за контрактом на транзит газу становлять понад 11,7 млрд доларів.

Ці вимоги стосуються невиконання умов контракту до 2015 року і будуть розширені з урахуванням претензій 2015 року.

"Газпром" і "Нафтогаз" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!