"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" веде переговори з ЄБРР про збільшення револьверного кредиту

Четвер, 7 липня 2016, 12:18

НАК "Нафтогаз України" обговорює з Європейським банком реконструкції та розвитку можливість збільшення кредитної лінії на 300 млн доларів, залученої наприкінці минулого року для закупівлі природного газу в Європі.

Про це повідомив комерційний директор НАК Юрій Вітренко на прес-конференції в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це може бути як збільшення в межах наявної кредитної лінії, так і відкриття нової лінії.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" і ЄБРР підписали револьверну кредитну угоду на 300 млн доларів у жовтні 2015 року, кошти призначалися для закупівлі газу в ЄС.

Реклама:

У 2015 році за рахунок кредиту було придбано близько 1,7 млрд кубометрів газу за середньою ціною 193 долари за тисячу кубометрів (у точці поставки).

Постачальниками виступили Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E. ON Global Commodities SE and Eni trading&shipping S. p.A.

"Нафтогаз України" 20 травня 2016 року повідомив, що повністю погасив тіло і відсотки за кредитом ЄБРР на 300 млн доларів, а вже через тиждень оголосив новий відбір постачальників газу для закупівлі палива за надані банком кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!