"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська компанія не змогла відсудити 12 мільярдів у Іллічівського порту

Середа, 6 липня 2016, 15:54

Верховний суд України відмовив російській компанії "Контейнерний термінал "Іллічівськ" в задоволенні позову про стягнення з Іллічівського морського торгового порту понад 12 млрд гривень за нібито незаконне розірвання договору про спільну діяльність.

Таке рішення ухвалили 6 липня судді Судової палати у господарських справах Верховного суду під головуванням судді Тетяни Жайворонок, пише УНІАН.

"Прийнято рішення заяву держпідприємства "Іллічівський морський торговельний порт" про перегляд Верховним судом України постанови Вищого господарського суду від 25 лютого 2016 року, задовольнити", - заявила Жайворонок.

"Також прийнято рішення постанову Вищого госпсуду від 25 лютого 2016 року скасувати, а постанову Київського апеляційного господарського суду від 17 листопада 2015 року залишити без змін", - додала вона.

Реклама:

Як зазначається, присутні на судовому засіданні представники Міністерства інфраструктури, Адміністрації морських портів України та Генеральної прокуратури України висловили підтримку вимогам Іллічівського порту.

Після прийняття рішення суду на користь українського морського держпідприємства, присутній на засіданні суду голова профспілки працівників морського транспорту Іллічівського морського торгового порту Сергій Бризгалов підкреслив, що це рішення є єдино правильним для порту і захищає національні інтереси України.

"Ми повністю задоволені рішенням Верховного суду, так як раніше повністю неправове рішення було прийнято Вищим господарським судом України. Цей договір взагалі суперечив національним інтересам України, що підтверджували суди різних інстанцій", - сказав Бризгалов.

"Але російський інвестор Южилін, депутат Державної Думи РФ, який є власником цієї компанії, намагався будь-яким чином залишити дію цього договору і обдерти Іллічівський порт. Зараз трудовий колектив порту заробив понад 600 млн гривень, які є на рахунках і Южилін намагався ці гроші конфіскувати завдяки деяким продажним чиновникам і суддям", - заявив він.

"Приміром, суддя Швець, який розглядав цю справу у Вищому госпсуді 25 лютого цього року в березні був затриманий Службою безпеки України на хабарі", - повідомив Бризгалов.

Нагадаємо, 5 серпня 2015 року Господарський суд Києва відхилив позов компанії Контейнерний Термінал Іллічівськ про стягнення понад півмільярда доларів з держави Україна в особі ДП Іллічівський морський торговельний порт, Мінінфраструктури та Держказначейства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!