"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британці хочуть відсудити 19 мільярдів фунтів у MasterCard

Середа, 6 липня 2016, 15:17

Британські споживачі підготували колективний позов до MasterCard, заявивши про втрату ними в цілому близько 19 млрд фунтів стерлінгів через завищення платіжною системою комісій за обробку транскордонних операцій.

Про це пишуть "Ведомости".

Єврокомісія ще в 2014 році визнала порушенням антимонопольного законодавства ЄС міжбанківські комісії за обробку транскордонних угод за картками MasterCard.

Таким чином, британським споживачам необхідно лише довести в суді, що вони зазнали втрат в результаті цього, пише Financial Times.

Реклама:

Колективний позов, який буде поданий в найближчі дні, стане одним з перших в рамках нового закону про захист прав споживачів Consumer Rights Act 2015.

Юридична компанія Quinn Emanuel, що представляє британських споживачів, заявила, що практика стягування міжбанківських комісій, використовувана MasterCard, несе в собі серйозні витрати для рітейлерів.

Ці витрати, на думку експертів, перекладаються на користувачів карт в формі більш високої вартості товарів і послуг.

"Ціни на все, що ми купували в період з 1992 по 2008 рік, були вище, ніж повинні бути, в результаті незаконних дій MasterCard", - заявив колишній фінансовий омбудсмен Великобританії Уолтер Меррікс, що відповідає за колективний позов британських споживачів.

У заяві MasterCard відзначається, що компанія повністю не згодна зі звинуваченнями.

"Система електронних платежів забезпечує реальні вигоди для людей як при онлайн-оплаті, так і при оплаті в магазинах. MasterCard прихильна до забезпечення ще більш зручних і безпечних платіжних послуг всім нашим клієнтам: споживачам, рітейлерам, державам і банкам", - йдеться в заяві MasterCard.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: