Мін'юст передав НАБУ досьє на "Житомирські ласощі"

Вівторок, 5 липня 2016, 16:38

Міністр юстиції Павло Петренко пояснив, чому Міністерство юстиції не перевіряє факт зміни керівництва на заводі  "Житомирські ласощі" тим, що Мін'юст передав усі матеріали в цій справі до Національного антикорупційного бюро.

Про це Петренко розповів під час прес-конференції, повідомляє "Укрінформ".

"Міністерство юстиції отримало можливість розглядати питання за спрощенню процедурою з 1 січня 2016 року. Всі спірні питання, які були вчинені до січня 2015 року - це компетенція виключно судових органів", - сказав Петренко.

За словами міністра, Мін'юст передав усі матеріали в цій справі до Національного антикорупційного бюро.

Реклама:

"Ми передали всі матеріали до правоохоронних органів, НАБУ. Я розраховую, що вони поставлять крапку в цій ситуації", - сказав очільник Мін'юсту.

Як відомо, увечері 30 грудня 2015 року загострився конфлікт щодо Житомирської кондитерської фабрики. За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні "тітушки" від обох сторін конфлікту – ЗАТ "Житомирські ласощі" і ТДВ "ЖЛ".

31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики.

Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ "ЖЛ" біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники "ЖЛ" пройшли на територію фабрики.

4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва.

У ніч на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. 

За повідомленням на сайті фабрики за 25 травня, "вже майже 6 місяців щосереди в один і той же час під будівлею Житомирської кондитерської фабрики по вул. Гамарника проходять збори трудового колективу та керівництва, який не пускають на захоплене рейдерами підприємство".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: