АМКУ видав дозволи на покупку 100% частки у "Новій пошті"

Неділя, 3 липня 2016, 14:22

Антимонопольний комітет України дозволив двом громадянам України придбати по 50% у ТОВ "Нова пошта" - найбільшому недержавному операторі ринку поштової логістики.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

"Надано дозвіл фізичній особі - громадянину України на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Нова Пошта", що забезпечує 50% голосів у вищому органі управління товариства", - такі два повідомлення оприлюднив АМКУ в суботу, поки не уточнюючи інших подробиць.

Згідно з даними в держреєстрі, наразі найбільшими власниками ТОВ "Нова пошта" є засновники компанії В'ячеслав Клімов і Володимир Поперешнюк - по 44,97%. Часткою в 0,053% володіє Інна Поперешнюк.

Реклама:

Ще 10% належить ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Прайд" (Київ) до вартості чистих активів на кінець 2015 року 310,49 млн гривень, акціонерами якого з частками по 50% також є Климов і Поперешнюк, а компанією з управління активами - "Інвестиційні партнери".

Цьому фонду на кінець минулого року також належало 99% в ТОВ "Нова пошта інтернешнл" (Київ) і 100% в ТОВ "НП Логістик" (с.Білгородка, Київська обл.).

За оцінками Української асоціації директ-маркетингу, за підсумками 2015 року на ринку поштової логістики України лідирувала державна "Укрпошта" з часткою 32,4% (у грошовому вираженні), а "Нова пошта" посідала друге місце - 31,5%.

За ними йшли компанія "Міст Експрес" - 12,2% і DHL - 3,5%. УАДМ зазначала, що "Нова пошта" за рік практично наздогнала "Укрпошту", скоротивши розрив між ними з 15,2 процентних пунктів (п.п.) до 0,9 п.п.

Загалом УАДМ оцінив зростання ринку в 2015 році на 39% - до 5,3 млрд гривень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!