В Україні протестували 4G

П'ятниця, 29 липня 2016, 19:12

Компанія "Інтеллтелеком" (ТМ Giraffe) спільно з компаніями Ericsson і Huawei 29 липня провели перше в Україні тестування технології зв'язку четвертого покоління - LTE TDD в діапазоні 2300 МГц.

Про це з посиланням на "Інтеллтелеком" повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, протестована максимальна швидкість радіо-інтерфейсу, голосових і відеодзвінків, а також перегляду відео високої якості з мережі інтернет в режимі реального часу на декількох терміналах одночасно.

"В результаті тесту вдалося досягти пікових швидкостей завантаження 220 Мбіт/с. Варто відзначити, що максимальна теоретично можлива швидкість за умови поєднання несучих 20 МГц + 20 МГц в діапазоні 2300 МГц може становити 224 Мбіт/с", - повідомляється в прес-релізі.

Реклама:

Під час тестування також були здійснені голосові дзвінки - зі смартфона LTE на інший смартфон LTE, на мобільний телефон GSM мережі одного з українських операторів і на фіксований міський телефон.

У компанії підкреслили, що на стандарті LTE TDD в даний час працює 77 комерційних мереж в 43 країнах світу.

Як повідомлялося, в лютому 2016 року "Інтеллтелеком" разом з шістьма іншими українськими телеком-операторами, НКРЗІ і Українським державним центром радіочастот та Науково-дослідним інститутом при Міністерстві оборони підписала договір з британською Analysis Mason про проведення дослідницької роботи з вивчення радіочастотного спектру для впровадження стандарту зв'язку LTE (4G).

Згідно з даними держреєстру, нещодавно власником ТОВ "Інтелектуальні комунікації" став засновник і екс-президент провідного українського оператора мобільного зв'язку "Київстар" Ігор Литовченко через кіпрську компанію "Магнілда Холдінгс Лімітед".

Спочатку інвестиції в "Інтеллтелеком", який просував на ринку технологію Wimax, був створений в ОАЕ телекомунікаційний VTEL Holdings, фокусувавшийся на ринках, що розвиваються. Управління українською компанією здійснювалося через VTEL Holdings GmbH, а потім LMS 2. Beteiligungs GmbH (обидві - Мюнхен).

"Інтеллтелеком" зі статутним капіталом 123,14 млн. грн в 2014 році збільшив чистий збиток в 6,3 рази - до 205,32 млн грн, тоді як його чистий дохід скоротився на 13,4% - до 15,28 млн грн. Перше півріччя 2015 року компанія завершила з чистим збитком 121,49 млн грн при чистому доході 6,27 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: