Військових змусили прийняти неякісне вугілля від фірми з кримінальним минулим

Четвер, 28 липня 2016, 18:25

Господарський суд Львівської області зобов’язав Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони прийняти вугілля від ТОВ "ВП "ЗВЗ", якість якого викликала сумніви у військових та правоохоронців.

Про це пише bihus.info з посиланням на "Наші гроші Львів".

Як зазначається, на початку 2016 року структурні підрозділи Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління відмовились підписувати акти про прийом вугілля від "ЗВЗ" через його низьку якість.

Військові провели пробні топки для визначення якості вугілля. Проте результати цих проб судом не прийняті до розгляду, оскільки вони були проведені з порушенням процедури – за відсутності постачальника.

Реклама:

Відповідно тепер Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління зобов’язане прийняти 623 тонни вугілля, яке вважає не якісним.

В 2015 році видання з'ясувало, що Західне КЕУ уклало угоду з фірмою "ЗВЗ" на постачання 16 тис тонн газового вугілля на суму 20,19 млн грн. Торги провели за переговорною процедурою. Відтак КЕУ обрало постачальника на свій розсуд.

Бухгалтер КЕУ розповіла, що пальне надійшло дуже поганої якості.

"Ну ми його не прийняли. Бо воно було забруднене занадто. У нас є висновок. Вагони стоять на під’їзних коліях… Вони сказали, що якби це вугілля прийшло на тиждень пізніше, то його навіть неможливо було б виколупати. Вони сказали, що там було дуже багато води", - зазначила вона.

Програма також отримала офіційну відповідь від КЕУ щодо неналежної якості пального в низці міст: Рівному, Тернополі, Чернівцях.

 

Після виходу сюжету начальника Головного КЕУ Яну Грузинську звільнили, також з посад пішли двоє її заступників Валерій Файст, що вивів з власності Міноборони майже гектар землі, та Авагім Галстян, який є співвласником ресторану і готелю, збудованих на території військового заводу. 

 

На посаду керівника ГоловКЕУ Яна Грузинська була призначена міністром Павлом Лебедевим наприкінці 2013 року. 

Журналісти з’ясували, що Яна Грузинська мешкає у котеджному містечку "Коник" в Києві, у триповерховому будинку площею 480 м2, який коштує майже 1 млн дол. 

У містечко Яна Грузинська їздить на чорному Porsche Cayenne. Її дочка Христина Грузинська їздить на чорному Mercedes-Benz C 280. Раніше вона була продюсером програми "Імена" Оксани Марченко - дружини Віктора Медведчука.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, на сьогодні триває кримінальне провадження щодо діяльності фірми ВП "ЗВЗ".

А директор підприємства у 2015 році був засуджений за розтрату та привласнення коштів на 2 роки умовно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: