Китай легалізує Uber

Четвер, 28 липня 2016, 15:19

Влада Китаю планує у листопаді цього року повністю легалізувати онлайн-сервіси на замовлення таксі, серед них - найбільші компанії галузі Uber і Didi Chuxing (китайський аналог Uber).

Таку заяву випустило Міністерство транспорту КНР, передає "Інтерфакс-Україна".

Також уряд оголосив про свою підтримку бізнес-моделі таких компаній, що отримала назву "економіка спільного споживання".

На думку фірм, їх послуги дозволяють знизити кількість автомобілів на дорогах, поліпшивши тим самим екологію - цей аспект особливо важливий для Китаю, який веде боротьбу з забрудненням повітря.

Реклама:

Разом з тим опубліковані в четвер правила говорять, що водіями в сервісах можуть виступати тільки не судимі раніше громадяни КНР, які мають водійським стажем не менше трьох років.

Машини повинні мати пробіг не більше 600 тис. км і бути розраховані не більше ніж на 6 пасажирських місць. Також компанії зобов'язані зберігати особисті дані клієнтів і іншу цифрову інформацію тільки на території Китаю протягом не менше двох років.

Як повідомлялося раніше, влада Китаю планували ввести більш суворі правила, включаючи, в тому числі, наділення місцевих властей правом видавати ліцензії водіям таких сервісів таксі за певними квотами і обов'язок мати місцеве представництво в кожному місті, де компанія надає свої послуги.

Нагадаємо, У Києві нарешті запрацював Uber, про швидку появу якого ЕП писала ще в грудні минулого року.

Як відомо, "Економічна правда" раніше писала "Що необхідно знати про Uber".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: