Виробник холодильників "Норд" закриє завод в Донецьку

Четвер, 28 липня 2016, 13:58

Компанія-виробник складної побутової техніки "Норд" (Донецьк), яка раніше була найбільшою у Східній Європі, прийняла рішення з 1 серпня припинити роботу підприємства в Донецьку, законсервувати його основні засоби.

Про це, з посиланням на повідомлення підприємства в офіційному виданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передає УНІАН.

Як зазначається, відповідне рішення прийняла спостережна рада "Норд" 11 липня в зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

"В умовах, коли ПАТ "НОРД" не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні чинники нормального функціонування, продовження господарської діяльності - неможливо; єдиним раціональним рішенням є консервація основних засобів ПАТ "НОРД" на виробничому майданчику в місті Донецьк", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Основна мета комісії - забезпечення збереження в працездатному стані основних засобів і збереження наявних матеріалів, вирішення соціальних проблем на період вимушеної зупинки потужностей", - йдеться в повідомленні.

Група компаній "Норд" (TM NORD) раніше була найбільшим у Східній Європі та СНД виробником складної побутової техніки (кухонних плит, торгово-холодильного обладнання, компресорів). Штаб-квартира компанії розташована в місті Донецьк. Кількість працівників на початок 2014 року становить понад 3,5 тис. осіб.

Мажоритарним акціонером і президентом компанії станом на четвертий квартал 2013 року був Валентин Ландик (частка 78,42%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: